Trav odds

Spela på hästar

Att spela på hästar är inget ovanligt i Sverige, det är tvärtom så pass vanligt att det går att jämföra med både fotboll och ishockey. Det finns 26 permanenta travbanor i Sverige där det går travtävlingar året runt med de enda undantagen på jul och nyår.

Statistik

Ska man vinna på hästar gäller det att man läser på. Självklart kan man ha tur men ska man spela på trav tjänar man oftast på att läsa statistik om hästarna i förväg. Statistik kan man bland annat hitta i V75-guiden, Trav och Galoppronden och även kvällstidningar brukar ha bilagor som innehåller nyttig information. Det finns ett gratis banprogram hos alla ATG-ombud men ett tips är att inte nöja sig med gratisprogrammet utan att köpa den mer utförliga varianten. I banprogrammet kan man bland annat se hästarnas fem senaste starter och vart hästarna härstammar ifrån.

ATG och andra spelsajter på nätet

Förut var ATG, Aktiebolag Trav och Galopp, dit man vände sig om man ville spela på hästar. Idag är det inte bara ATG som erbjuder spel på hästar utan även sidor som Unibet, Betsson och Expekt konkurrerar om spelarna genom att erbjuda högre odds. ATG använder en del av sina inkomster för att finansiera hästsporten i Sverige. De delar ut ungefär 1,75 miljarder till hästsporten varje år och det gör självklart att det finns en mindre summa att dela ut bland de som spelar på hästar. Detta är en stor fördel för spelsajterna som finns online eftersom spelsajterna har mer pengar att dela ut till deras spelare och kan de erbjuda bättre odds. Oftast erbjuder bettingsajter på nätet även en bonus för sina nya medlemmar som gör att man kan prova att spela helt gratis.

Rörliga och fasta odds

En annan skillnad mellan ATG och spelsajter online är att ATG inte förlorar pengar på ett lopp. Deras odds är rörliga vilket betyder att deras utbetalningar beror helt på hur folk spelat gentemot resultatet. Man får alltså reda på hur mycket vinsten är först när loppet är över. En del bettingsidor kör på samma sätt men det finns också de som erbjuder fasta odds och då kan man vinna mycket pengar även om många spelare satsat på samma vinnande häst. Unibet är ett exempel på spelsida som erbjuder fasta odds. Är oddset 5,00 betyder det att man vinner fem gånger pengarna om bettet går in, oavsett om hästen skulle bli storfavorit och ha många bett på sig innan start.

Ett bra tips är att ha ett konto hos både ATG och på olika bettingbolag online. Då kan man kan bestämma sig för vilken satsning man vill göra och sedan leta upp vilken sida som har det bästa oddset för den specifika satsningen.

Direktsända lopp

I svensk tv visas inte många lopp men däremot erbjuder Bet365 sina svenska spelare att följa tävlingar direkt i sin Iphone, Ipad eller Andriod-telefon. Allt du behöver göra för att få tillgång till loppen i din smartphone är att spela för en mindre summa hos Bet365.