Oddstrading

Det finns flera sätt att spela på odds. Du kan välja att satsa på att Beckham gör ett frisparksmål eller att Bolt springer snabbast. Dessa odds hålls av en bookmarker, en person eller byrå som har hand om satsningarna. Oddstrading är något som sköts av spelare på en oddsbörs. Det är som att handla i aktier. Du spelar eller bokar ? säljer eller köper.

I oddstrading är det en spelare som agerar bookmarker, i och med det får du bättre odds och ett lägre spelavdrag. Grunden i oddstrading handlar om att aktivt spela och boka på olika odds. Ett odds ser ut som följande:
Cristiano Ronaldo 1,6
Lionel Messi 2,64

Antingen kan spelaren boka Lionel Messi och spela på Cristiano Ronaldo eller så kan spelaren enbart spela på Ronaldo för möjlighet till en högre vinst. Spela och boka är baserat på höjden av oddsen. Det vanligaste är att man bokar på det lägre och spelar det högre. En sådan strategi ger ett stadigare resultat. För att förklara mer ingående så kan ni se enligt oddset att det är mest sannolikt att Lionel Messi är den starkare spelaren av de två utvalda. Därför väljer spelaren att boka honom. Plötsligt vänder matchen och Cristiano Ronaldo växer till ett högre odds än Lionel Messi. Spelaren kommer då att förlora vadet. I den situationen kan spelaren välja att spela på Cristiano Ronaldo och därmed ha möjlighet till att gå i vinst. Den vinstsumman kommer inte upp lika högt som om den valt att hålla på Lionel Messi, däremot kan den rädda spelaren från en större förlust.

Det viktiga är att hålla koll på höjningar kontra sänkningar i oddset. Hur matchen utspelar sig är inte viktigt inom oddstrading, det viktiga är att hålla koll på de rörliga siffrorna. Vanligt är att man bokar och säljer på samma vad. Du bokar något som är säkert och spelar när den slutgiltiga förändringen har hänt.
För oddstrading finns det många mjukvaror som kan hjälpa till att hålla koll på förändringar i marknaden. Vissa program kan sköta det automatiskt. Den delen av oddstrading är vad som lockar många. Det är snabbt, effektivt och intensivt. En bra egenskap är om man har en känsla för hur odds brukar röra sig. Den kunskapen är nyckeln till en lyckad oddstrading.