Lotto

Har du aldrig spelat på Lotto? Lotto är ett slumpspel som är baserat på tur. Av 35 nummer ska man välja 7 nummer som man tror kommer att slå in. Det dras 7 nummer och är man ensam vinnare med 7 rätt, vinner man garanterat minst en miljon kronor. I Sverige har Lotto funnits sedan 1980 och det är ett av de populäraste spelen i Sverige. Lotto har två dragningar i veckan, en på onsdagar och en på lördagar. Vill man inte spela så ofta är detta ett bra alternativ. Fördelen är att man kan spela 1 vecka, 5 veckor eller 10 veckor. På så sätt sköter sig spelet själv.

Så här spelar du

En Lottorad består som sagt av 35 nummer, man väljer ut 7 nummer. Vidare så måste spela med minst 2 rader, om det är så att man inte spelar online, för då räcker det med en rad. Någon begränsning på hur många rader man får spela finns dock inte. För en tilläggssumma kan man även spela med Joker, som ger chans till en extra vinstchans. Joker är kupongens nummer, som dras separat när alla Lottonummer är dragna. Man kan välja att spela på Lotto 1 och Lotto 2, eller bara en av dem. Spelar man både Lotto 1 och Lotto 2, spelar man samma rader i båda spelen.

Förutom det ska man även välja om man vill delta i onsdagsdragningen, lördagsdragningen eller båda två. Man kan även ha stående rader som spelas om vecka efter vecka utan att man själv behöver göra någonting. När man lämnar in sin Lotto kupong väljer man helt enkelt att spela i 5 veckor eller 10 veckor. Därefter behöver man förnya dem igen. Antingen med att ha samma nummer eller skapa nya nummer. Har man även valt till Joker förlängs även denna med samma nummer hela tiden.

Dragning av nummer

Tv 4 sänder Lottodragningarna live och där man drar först 7 nummer, därefter dras 4 nummer till. Dessa 4 nummer kallas för tilläggsnummer. 7 rätt kan man få om man har alla nummer eller om man har 6 av numren plus ett tilläggsnummer. Är man ensam vinnare med 7 rätt vinner man minst 1 miljon kronor.

Jackpot

Det finns även något som kallas för Jackpot, det innebär att om ingen har fått 7 rätt går pengarna vidare till nästa dragning. Blir det även vid den andra dragningen ingen med 7 rätt, går potten vidare igen och så fortsätter det tills det finns en vinnare med 7 rätt. Det kan bli väldigt höga vinster på detta sätt, så när ingen har vunnit på länge och Jackpoten är skyhög, brukar det dra till sig fler och fler spelare som vill ha chansen att vinna storkovan. Det är många som vill testa sin lycka och bli den som håvar in rekordvinsten.

Vinster

I Lotto finns det ingen förutbestämd utbetalning. Har ingen 7 rätt betalas heller inte den vinsten ut, likaså gäller de lägsta vinsterna. Vinsterna som inte betalas ut går vidare till nästa spelomgång. För en liten insats kan man vinna väldigt mycket pengar. Nettoutdelningen för Lotto är 45 procent och vinstchanserna är 1:55. Spelar man på Joker är nettoutdelningen lägre, ca 39 procent.