Kända oddsvinster

Spel på odds är populärt och idag är det lätt tillgängligt att spela via mobilen eller hemma framför datorn. Undersökningar visar att 6 utav tio personer säger att det spelar mest för spänningens skull men många drömmer givetvis om att vinna på sina insatser. Osannolika saker händer varje dag och när du spelar på odds så kan spel på ett högt odds, låg sannolikhet att något ska inträffa, innebär en stor vinst. Det är få förunnat att lyckas pricka in en riktigt stor vinst, men några få ha lyckas med detta konsttycke. En spelare som lyckats få en stor vinst, satsade 1 657 kronor på Oddset Bomben. Personen såg sina pengar förvandlas till 1 492 578 kronor när två Champions League-matcher samt en Championship-match i april 2011 gick hem. Anledningen till den stora vinsten var ett högt odds men även att det var extra pengar i prispotten, 500 000 kronor.

Flera deltagare högre odds

Oddspelande bygger oftast på att oddset formas beroende på hur majoriten förväntas satsa eller satsar. Om majoriteten satsar på att en viss person kommer att vinna så är oddset lågt. Så oftast lutar ett odds åt ena eller andra hållet. Även om det ser ut som det är en ojämn match med en klar segare så är det oftare en jämnare match i verkligheten. I en fotbollsmatch eller tennismatch blir det sällan höga odds, eftersom det bara finns två alternativ att spela på. Tävlingar med flera deltagare ökar chansen till att det blir höga odds.

Trav är en sport där det kan bli riktigt höga odds och en del otippade vinnare. Det är trots allt ganska svårt att veta hur en häst kommer att bete sig när startskottet går. Den största V75-vinsten kammades hem av en anonym spelare i februari 2010. Vinnaren hade satsat på en häst som gav elva gånger insatsen och när hästen vann så blev personen 67 312 633 kronor rikare. Spel på ett odds på 25.000 -1 gav utdelning på den kända travbanan Ascot i England. En man satsade nästan 700 kronor (£59) på denna hög oddsare. Till sin lycka så gick den enligt bookmaker mycket osannolika händelsen in och han kunde hämta ut en prisumma på nästan 6. 5 miljoner kronor (£550,000).

Stora oddsvinster

Att det skulle bli 7-1 i en VM-semifinal mellan Tyskland och Brasilien låter mindre troligt. Men Tyskland vann och en lycklig svensk som satsade 200 kr om vann hela 38 000 kronor. Oddsen låg på 190 när han spelade. Under samma turnering vann en annan svensk 28 000 kronor på endast drygt 3 spelade kronor. Oddset här var 8 490. En annan spelare satsade på att det minst skulle bli åtta mål i matchen. Här var oddset 200 gånger insatsen och personen som tippade rätt gick hem 16 500 kronor rikare.

En brittisk sophämtare funderade på att köpa fluglarver så att han kunde åka och fiska. Istället så satsade han pengarna på att spela och han såg sina 25 kronor ( £2.00) förvandlas till den enorma summa 15 miljoner (£1.3 miljoner). En annan lyckligt lottad man från norra England, Yorkshire, satsade 6 kronor (£0.5) på åtta hästar. Han valde ut hästarna genom att välja intressanta namn som Isn't That Lucky och A Dream Come True. Att leta efter hästar med namn som "dina drömmar kommer att förverkligas" gav i detta fall stor utdelning och han vann 11.8 miljoner kronor (£1 miljon).

En kvinna ringde Svenska Spel fem dagar efter att hon och hennes partner vann 135 miljoner på Lotto. Paret kom från Stockholmstrakten och deras spelkvittot hade legat på bordet i köket sedan dragningen. Chansen att vinna är kanske inte så stor, men om du spelar på spel som inte enbart handlar om tur, vilket spel som Lotto gör, så ökar dina chanser med dina kunskaper och din skicklighet.