Gratis travtips

Är du ute efter gratis travtips? På nätet kan du hitta tips till V75, V86 och många andra travspel helt gratis. Sverige är en stor travsportnation även internationellt. Om du är nybörjare inom travtips eller nyligen börjat spela på trav får du här läsa mer om hur man spelar på hästar.

 

Trav i Sverige

 

Travsport är en otroligt stor och folkkär sport i Sverige. Det ordnas runt 850 tävlingar varje år, och runtom i landet körs det travlopp under årets alla dagar förutom på julafton. I Sverige är det Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) som innehar monopol på spel på hästar. Det betyder att det är olagligt för andra föreningar att ordna spel på hästar. ATG är reglerat av svenska staten, precis som det andra stora svenska spelbolaget Svenska Spel, som erbjuder andra typer av casinospel som lotto, skraplotter och spelautomater. Den största arenan för travsport i Sverige är Solvalla som ligger utanför Stockholm. De första löpningarna arrangerades här år 1927. Solvalla är också platsen där Sveriges största travlopp, Elitloppet, ordnas varje år i maj månad. I Elitloppet tävlar 16 hästar från olika delar av världen.

 

Olika typer av travspel

 

Det finns ett flertal olika typer av spel på hästar, av vilka den vanligaste är V75. Andra vanliga travspel är V64, V65, V86, Dagens Dubbel och Plats. Siffrorna i spelen som börjar med V står för hur många rätt man ska ha för att vinna. Det betyder att man i princip kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt i V75, med 6, 5 och 4 rätt i V64 och så vidare. Dagens Dubbel (DD) är det kanske mest populära av alla travspel. I DD ska man gissa rätt på två hästar för att vinna, därav namnet Dagens Dubbel. Det räcker alltså inte med att pricka rätt på bara en häst. Plats är ett mindre riskfyllt spel där man ska pricka rätt på någon av de tre hästar som kommer först i mål, det vill säga du ska satsa på att en häst kommer antingen etta, tvåa eller trea.

 

Så här spelar du på hästar

 

Att spela på hästar innebär att du satsar pengar på vilken häst som kommer att vinna i ett travlopp. I de flesta spel ska du få flera rätt för att vinna. I V75 till exempel, som är ett av de mest populära travspelen, behöver du minst 5 rätt för att vinna. I alla spel gäller att ju fler rätt du prickar in desto större summa pengar vinner du. De hästar du kryssat för i kupongen när du ska spela på trav kallas system. Systemet är alltså de hästar som du kryssat för att du tror kan vinna ett visst lopp. Första loppet satsar du kanske på tre hästar, i andra fyra hästar och så vidare. Man kan förstås också satsa på bara en häst. Priset för en kupong bestäms enligt hur många rader du har i ditt system.

 

Travtips

 

Travtips är väldigt viktig information som alla som spelar på trav brukar ta del av. Travtips innehåller resultat från tidigare lopp, samt information om vilka hästar som sannolikt kommer att vinna ett lopp. Sannolikheten att en viss häst kommer att vinna bygger på hur hästen presterat i tidigare lopp. I travtips tas också hänsyn till kusken och startspåret. På basen av den här informationen kan man sedan göra en ranking av hästarna, till exempel enligt ABCD, där A står för de bästa hästarna. Tipset kan innehålla en eller flera A-hästar per lopp, och då är det upp till dig som spelare om du vill lita på informationen och satsa på just de hästarna. Travtips är bra information om hur bra hästarna tros placera sig i ett lopp, men det är förstås alltid möjligt att B-, C- eller till och med D-hästar vinner.