Betting och vadhållningsstrategier

Det har aldrig varit enklare att betta än idag, åtminstone inte när det kommer till tillgängligheten som är betydligt större än tidigare. Tack vare internet behöver du inte längre gå och lämna in ditt tips och det går nu dessutom att betta på saker som inte var möjliga tidigare.

Vad är betting?

Betting är vad vi tidigare ofta kallade för att spela på tipset, men som med mycket annat har vi tagit ett engelskt låneord och omvandlat det till ett svenskt verb. Kanske behövde vi ett nytt ord eftersom tippandet inte alls är detsamma som det var för 20, eller ens för 10, år sedan. Som nämndes i inledningen är utbudet mycket större än det varit tidigare och du kan betta på sporter som du inte ens visste fanns. Att det går att spela varje sekund på dygnet har även öppnat upp för så kallade liveodds. Liveodds gör att du hela tiden kan tippa ett visst resultat av en match även när den pågår.

Vadhållningsstrategier

Till att börja med bör det nämnas att det inte finns något som heter tur eller otur, även om det kan verka på det viset. En del kan tyckas vinna hela tiden, men det är bara vår hjärna som söker efter en annan anledning än att de är skickligare än oss. Det är inte för inte som en del är mer framgångsrika bettare än andra. Det beror helt enkelt på att de har bättre strategier. Vad som i första hand utmärker en framgångsrik bettare är att han eller hon har ett brinnande intresse för sporten i fråga. Intresset visar sig i att personen ägnar en stor del av sina lediga stunder åt att sluka TV-sända matcher. Förutom det läser personen också allt som skrivs i tidningarna. För att bli framgångsrik gäller det nämligen att ha skadekoll på lagen samt att se vilken form de är i för tillfället. Det är också en stor fördel att studera tabellerna eftersom det går att se i dem hur bra ett lag är på borta- respektive hemmaplan. Att ha koll på de nämnda sakerna är skillnaden mellan en skicklig bettare och en som bara går på ren känsla. Sist, men inte minst, krävs det en analytisk förmåga. Det är något som till viss del kan tränas upp och som gör att du kan se när lagen har fått oförtjänt höga eller låga odds.