Bättre betting

För dig som vill bli mer framgångsrik i ditt bettande finns mängder av handfasta tips och råd att ta del av. Det finns massvis av framgångsrika spelare och experter där ute som kan hjälpa dig med detta, där de ger effektiva råd utifrån egna erfarenheter. Glöm dock inte bort att hitta din egen strategi och göra det som fungerar bäst för just dig.

 

Förstå begreppet spelvärde

Det är viktigt att vara kritisk när man ska till och spela. Du måste hela tiden jämföra sannolikheten att ditt spel ska gå hem, med de odds som faktiskt erbjuds. Om risken för ett misslyckat spel är större än förtjänsten om det går hem brukar man säga att det inte finns något spelvärde. Försök istället att hitta underskattade lag och spelare, samt dolda favoriter. Ett odds på bara strax över 1 är sällan spelvärt, även om du känner dig helt säker på att det laget ska vinna. Det betalar helt enkelt för dåligt, samtidigt som det finns en viss risk. Försök istället att hitta dom här mellanhöga oddsen.

Förstå hur oddsen sätts

Det är viktigt att förstå varför du erbjuds de odds du gör. Bookmakers anpassar detta främst efter hur populärt matchen eller evenemanget är, vilket skapar större omsättning kring den. Men när det kommer till själva oddsfördelningen så gör de egentligen inte själva någon större analys kring sannolikhet för utgång. De anpassar sig mer efter hur de tror folk kommer att spela, helt enkelt av ekonomiska skäl. Du kan därför hitta bra spelvärde på gamla storlag som många tippar på enbart på grund av namnet, men som du vet inte är så bra för närvarande. Eller på större evenemang som till exempel Super Bowl. Det är något många svenskar vill spela på, eftersom det sänds i svensk tv och är ett känt fenomen. Men eftersom den genomsnittlige svensken inte följer ligan till vardags och inte har någon större koll på lagen, kan den med bättre koll verkligen utnyttja oddsen. Just eftersom de anpassas efter en majoritet av spelarna.

Sök inte de stora vinsterna

Det är rätt svårt att plocka hem de där riktiga storvinsterna i oddsspel. Det är sällan där de enorma skrällarna sker och ingen kan förutspå dessa, med någon slags rimlighet. Detsamma gäller kombinationsspel, som till exempel samlade tips med flera matcher. Spelbolagen lockar med jackpottar av olika slag, men det är oerhört svårt att sätta samtliga matcher på en sådan kupong. Spelvärdet blir ofta sämre sammanlagt i dessa spel också. För att göra vinst på längre sikt är det vanligtvis mer effektivt att spela på spel med mindre risk och göra fler mindre vinster.