Att spela på odds

Att spela på odds är roligt, spännande och ger vardagen en extra krydda, men det går faktiskt att tjäna pengar på det också. Det är inte på något sätt en genväg till rikedom och en massa nollor på banken – ska du spela för de stora pengarna krävs inte bara erfarenhet och disciplin utan dessutom en del tur – men blir du duktig på sportsbetting kan det absolut vara en källa till en fin inkomst "vid sidan av". Faktum är att det är väldigt få som klarar av att leva på sitt spelande, men det är desto fler som njuter av den extrainkomst som spel på odds erbjuder – om man gör det rätt.

Hur du kommer i gång

Det absolut första du behöver göra är att börja bygga din "bankrulle", alltså den påse pengar du har att spela för. Det är de här pengarna, och bara de här pengarna, du sedan ska spela för – om du gång på gång behöver fylla på bankrullen från dina privata pengar bör du ta dig en funderare om betting verkligen är något för dig. 

Du måste dock börja med en startkassa, vanligtvis en överföring till ett spelkonto från ditt bankkonto. Det här ska vara pengar du kan avvara och som ändå inte är livsviktiga, kanske pengar du ändå bara skulle lägga på läsk eller biobesök. Spelar du för pengar som behövs bättre någon annanstans och som påverkar dig negativt vid förlust, bör du naturligtvis inte spela för dem utan vänta tills du har pengar nog att avvara till just spelande.

Bygg din bankrulle varsamt

Det viktigaste när det gäller att bygga din bankrulle är samtidigt det svåraste – disciplin och tålamod. Ett tips är att börja med en mindre summa. Så här skulle du kunna göra när du vill komma i gång med ditt spelande och ta det mer seriöst:

  • Sätt in 500 kronor på ett spelkonto. Detta är din bankrulle.
  • Spela bara så kallade "flatbets"på 4 % av bankrullen. Varje spel kommer alltså vara på 20 kronor, varken mer eller mindre.
  • Bokför ditt spelande.
  • Analysera ditt spelande.
  • Satsa på kvalitet före kvantitet. När man spelar för så här små summor är det lätt att man blir övermodig och börjar lägga alla möjliga konstiga spel – bara för att det ändå "inte kostar" något. Men om du gör detta på små nivåer kommer den ovanan bli svårare att bli av med på de högre nivåerna.