ATG odds elitloppet

Elitloppet är Sveriges största och mest prestigefyllda travlopp. Det är dessutom ett av de tre största travloppen i hela världen vid sidan om Hambletonian Stakes och Prix d'Amerique, som anses som världsmästerskapet i trav. Det är flera saker som gör Elitloppet magiskt, det är dels den höga prissumman samt att de ekipage som deltar är inbjudna och är elitens elit i världen då det gäller travhästar.

Detta är Elitloppet

Det korrekta namnet är Solvallas Internationella Elitlopp och det körs varje år den sista söndagen i maj. Första gången det kördes skedde det under namnet jubileumsloppet för att markera att det var 25 år sedan Solvalla invigdes. Det var 1952 och det har skett en hel del utveckling och förändringar sedan dess.

Elitloppet är egentligen tre lopp eller starter. Det är 16 hästar som tävlar och först körs två kvalificeringsheat med 8 hästar i varje. De fyra bästa från de båda heaten ställer sedan upp i finalheatet. Alla tre loppen körs samma dag så det blir en riktig fest för publiken och alla travintresserade som följer loppen.

Så sätter ATG oddsen

Då de som sätter odds på ATG sätter oddsen gör de en bedömning av vilka chanser de 16 hästarna har. De hästar som tycks ha minst chans att vinna får då höga odds och skulle de då mot förmodan vinna blir det mycket pengar till den spelare som satsade på den hästen. Men det är samtidigt klokt att satsa på en favorit då chansen att vinna är betydligt större. Men ibland vinner en icke favorittippad häst. Så sent som 2011 vann hästen Brioni Elitloppet med Joakim Lövgren som kusk. Oddset var rekordhögt - 27,06 - så det var väl några lyckliga spelare som gick från Solvalla med ett leende på läpparna

Här kan du spela på Elitloppet

Vill du spela på Elitloppet finns det flera möjligheter. De som har valt att se loppen på plats på Solvalla väljer säkert att spela där. Det är lite speciellt att gå till luckan och satsa pengar inför loppen. Om det är roligt vanliga tävlingsdagar blir det nästan magiskt söndagen då Elitloppet går. Med tusentals engagerade åskådare från hela världen blir stämningen hög och upphetsad och gör även spelet mer spännande.

Har du inte möjlighet att komma till Solvalla under tävlingshelgen, men ändå vill vara med och spela, går det bra att gå till ett ATG-ombud och lämna ditt vad där. Troligen finns det ett antal intresserade där som har tips att ge dig om du vill ha det.

Sedan finns även möjligheten att betta online via ATG:s hemsida. Där får du tydliga instruktioner om hur du ska gå till väga. Det är kanske det bekvämaste sättet att spela på Elitloppet. Du behöver inte ens gå hemifrån utan kan både spela och se loppet i lugn och ro.