Andra odds

Många tror att det bara går att spela på sport, men så ligger det inte till. Idag erbjuder många bettingsajter på nätet odds på de mest vardagliga sakerna. Exempel på dessa odds är vilken månad det kommer att födas flest barn i vår. Ett annat är vilken svensk stad som kommer att få årets första snö. Förutom andra odds finns det även andra spel där man kan vinna pengar. Ett av dessa, som dessutom är väldigt enkelt att lära sig är bingo.

Många utav oddsen är dock på olika tv-program. Exempel på dessa är Let's Dance, Big Brother och Melodifestivalen, där man kan satsa pengar på vem som kommer att vinna tävlingen. Oddset på melodifestivalen kan man satsa pengar på redan innan man har fått höra låtarna och man har då endast namnen på artisterna att gå på. I detta fall kan det vara ett tips att inte satsa sina pengar allt för tidigt, då det inte alltid är den som är favorit från början som går och vinner. istället kan det vara en fördel att kanske fråga runt kring andra i din närhet och diskutera ämnet innan du gör en bedömning.

Andra inte helt ovanliga odds är på hur det kommer att gå i kommande riksdagsval och vilket block som kommer att vinna, respektive vilka partier inom varje block som kommer att få mest makt. Man kan även satsa pengar på vem som kommer att bli nästa presidentkandidat i USA.

Det finns även en hel del odds inom nöjesbranschen, som odds om vem som kommer att vinna en Oscar, när vissa kändisar kommer att gifta sig och om de är gravida eller ej och isåfall vad barnet kommer att heta.

Ett hett odds här i Sverige är de som kretsar kring Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Här har man haft odds för när de skulle gifta sig, när de kommer att få barn med mera.

I sådana här odds kan man inte alltid läsa sig fram till vilket utfall som är mest troligt. Här får man ibland helt enkelt chansa på det som känns bäst eller läsa på kring ämnet och med grund i det göra en bedömning. Ofta kan man läsa mycket om dessa saker i nyheterna men man ska kanske inte följa dessa prognoser fullt ut. Om alla satsar på samma sak så sjunker oddset och din eventuella vinst blir mindre.